E-book DVM

Wil jij de liefde
van je leven vinden?

* ontvang gratis mini ebook

Yes DVM Ja, vertel mij hoe

Nee, ik kijk liever
nog even rond

Vul je email in
en ontvang
gratis het mini e-book
met 2 hoofdstukken

E-book DVM

Gratis MINI E-BOOK

Zelfstandige vrouw?

14 Juli, 2017

`

…Al heel snel vertel je de leuke kerel tegenover je dat je een zelfstandige vrouw bent die geen man nodig heeft.

Weet je wat er dan gebeurt in het brein van de man?
Hij denkt: wat doe ik hier? Ze heeft me niet nodig, dat zegt ze toch? Voor haar ben ik overbodig dus ik ga op zoek naar een vrouw die me wel nodig heeft.
‘Ik ben een zelfstandige vrouw.’
Waarom moet je dat melden? Heb je ooit een man tijdens een eerste date tegen een vrouw horen zeggen: ‘Ik ben een zelfstandige man’?

Nee, nooit. Dat zegt een man niet.

Dus waarom zou je dat als vrouw wel doen? Waar heb je die schijnzekerheid voor nodig?
Overigens zijn er genoeg mannen die wel soortgelijke dingen doen, hoor. Maar dan anders. Ze brallen erop los met titels, met behaalde successen, met wat ze allemaal wel niet bereikt hebben. Alles om hun ego op te krikken. Lekker belangrijk, zo’n masker.
En wat blijft er over als dat masker afvalt? Daar zijn we natuurlijk allemaal erg benieuwd naar, maar dit gaat over mannen en we hadden het over vrouwen. Die mannen komen wel een andere keer.

Wat moet je dan wel doen tijdens een eerste date?

Mijn advies: wees vrouwelijk en gebruik je charmes. Ga daar niet als de CEO zitten met een strak relatieplan in de aanslag. Dat gaat natuurlijk niet werken. Weg romantiek, weg lekker gevoel, weg verlangen, einde date. En dat is jammer want die leuke vent is dan niet meer geïnteresseerd.
Hoe verkoop je dat aan jezelf en je omgeving?
‘Ik ben een te sterke vrouw dus er was geen klik.’

Jammer, jammer, het had zo mooi kunnen zijn als je iets meer chill was geweest en hem de kans had gegeven om jou te veroveren.

Dit is namelijk essentieel voor een man. Mannen zijn jagers, dus ook deze leuke kerel wil het gevoel hebben dat hij jou kan en ook mag veroveren.
En dan heb jij dus eigenlijk de touwtjes in handen want jij geeft ruimte wanneer jij dat wilt en waar je dat wilt. Geef hem die kans en je zult zien dat hij sneller jouw kant op komt en zich juist niet meer laat wegjagen. Maakt hij er geen goed gebruik van, van die kans, dan verprutst hij het en kun je beslissen of je doorgaat naar de volgende. Kortom, zonder kansen geen resultaat.

Misschien herken je dit en realiseer je je waarom het inderdaad regelmatig niet lekker loopt.

De sterkevrouw-houding kan tot grote teleurstellingen leiden want een man kan ook een spel gaan spelen. Hij weet dat het op de lange termijn niks wordt want dat heb je hem immers tijdens de eerste date al verteld.
Je bent per slot van rekening die zelfstandige vrouw die geen man nodig heeft, maar hij vindt je wel leuk, lekker en zeker sexy en hij denkt: deze kans laat ik niet lopen. De lange termijn interesseert hem even niet zo, maar de korte termijn des te meer. Hij geeft jou het gevoel dat er iets te halen valt en jullie gaan elkaar vaker zien. Op een gegeven moment komt er ook seks bij en jij hebt het gevoel dat er een relatie ontstaat, een relatie volgens jouw regels.

Dat denk jij.

Maar hij speelt het spel net iets handiger en gaat voor de korte klap met veel lol en seks, gelukkig is dat laatste ook wel zo lekker.
Bij jou begint er toch iets te bloeien, zeker als je met hem naar bed bent geweest want dit is bij een vrouw ook vaak een teken dat er een relatie is. Bij een man is dat niet het geval. Een man kan heel makkelijk seks hebben zonder dat er een emotionele band ontstaat. Een vrouw moet iets voelen voor een man, pas dan kan er seks plaatsvinden. Cliché, maar o zo waar.

Na een tijdje snap je er niets meer van.

Hij heeft er geen zin meer in. De leukerd laat niets meer van zich horen, geen appjes, geen chatjes, niks. Helemaal niks. Dat komt hard aan, dat is niet leuk. Hij doet je pijn en dat wil je niet. Om jezelf te beschermen noem je hem een slappe zak zonder ballen, een stumperd, echt zo’n watje die niet kan omgaan met zelfstandige vrouwen.

En wat nou als dat je vaker overkomt?

Precies, dan zie je alle mannen zo. Mannen kunnen er gewoon niet tegen dat jij zo zelfstandig bent! Dus alles waar je zo voor hebt geknokt wordt nu je valkuil, althans als het om de liefde gaat. Maar dat wil je toch zeker niet? Daar doe je het toch niet voor?

Kom op zeg, wake-up. Dit is zonde en kan anders.

Het is namelijk echt onzin dat er geen geschikte mannen voor jou zijn. Kijk maar eens om je heen. Je hebt toch ook vriendinnen met leuke mannen?
Er zijn genoeg single mannen die een relatie willen, maar ze horen wel graag bij een eerste ontmoeting dat ze welkom zijn, dat ze nodig zijn. Schiet ze dus niet meteen de tent uit met je zelfstandigheid.
Niet doen. Gedraag je als een vrouw, je bent tenslotte een vrouw, en je wilt een man. Hoe je dat doet, dat weet je als individu zelf het allerbeste.

Oefeningetje: vraag aan een willekeurige vrouw vijf eigenschappen van de ideale man en ik verzeker je dat er eentje luidt dat hij wel mannelijk moet zijn. Precies! Laat ons mannen mannelijk zijn en vrouwen vrouwelijk.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil absoluut niet terug naar de ouderwetse rolverdeling van man en vrouw.

Zelfstandigheid en onafhankelijkheid zijn gezond voor een relatie, zeker op de langere termijn. Maar in het begin zijn het net een paar andere dingen die het ‘m doen…

 

Note # de rest van dit hoofdstuk met persoonlijke anekdotes zal gepubliceerd worden in mijn boek