E-book DVM

Wil jij de liefde
van je leven vinden?

* ontvang gratis mini ebook

Yes DVM Ja, vertel mij hoe

Nee, ik kijk liever
nog even rond

Vul je email in
en ontvang
gratis het mini e-book
met 2 hoofdstukken

E-book DVM

Gratis MINI E-BOOK

Hij lijkt niet op de foto

21 Juli, 2017

`

Pfffuuuu…, wat een afknapper.

Ik vermoed dat de meeste vrouwen die actief op Tinder of een andere datingsite zijn zelf een boek zouden kunnen schrijven over alle ervaringen en mislukte dates. Wat hoor je het toch vaak: het heeft me weinig opgeleverd, alle mannen willen alleen maar seks, ze gebruiken foto’s van twintig jaar geleden, ze zijn getrouwd.

Vorige week sprak ik met een vrouw die zichzelf een actieve dater noemt. Ze vertelde me het volgende.

Via een App was ze met iemand in contact gekomen. Op de foto oogde hij groot, hij had een karakteristieke kop en leek een sportief type. Na een beetje heen en weer gechat besloten ze om af te spreken. Ze was inmiddels ervaren genoeg en sprak eerst ergens af om uit te vinden of er een wederzijdse klik was. Dan kun je later altijd nog ergens gaan eten of iets anders leuks gaan doen.

Het werd Hotel de Witte Bergen, een Van der Valk hotel gelegen aan de A1 vlakbij Hilversum. Nu niet meteen denken: lekker handig, afspreken in een hotel, want tegenwoordig is het erg leuk om in een hotel af te spreken en hoeft dat niet te betekenen dat je ook meteen een kamer boekt.

Ze was op tijd en wachtte buiten in het zonnetje.

Er liep een man langs die vriendelijk knikte en doorliep. Hij leek ook niet op de foto. Toen kwam er een enigszins dik mannetje aanlopen. Hij knikte ook, stopte voor haar neus en zei: ‘Hallo, ben jij Roos?’
‘Ja, dat klopt,’ zei ze.
‘Ik ben Thomas,’ zei hij toen.
‘Ben jij Thomas?’
Hij knikte.
‘Ik dacht het niet,’ zei Roos, ‘Je lijkt helemaal niet op Thomas, op de foto.’

‘Nee, inderdaad,’ zei hij, ‘Die foto is van een vriend en ik weet net precies hoe ik die foto moet veranderen. Mijn vriend was zo aardig om me aan te melden. Ik ben daar niet zo goed in, het staat nog steeds op mijn lijstje, om die foto te veranderen.’

‘Meen je dit nou echt?’ vroeg Roos, ‘Je bent niet helemaal goed bij je hoofd, je bent gestoord, mafkees!’

‘Ja, sorry,’ zei Thomas, ‘Maar nu we er toch zijn, zullen we dan maar even wat gaan drinken?’
‘Nou, ik dacht het niet,’ beet Roos hem toe, ‘Jij bent niet lekker, ik ga helemaal niks met jou drinken. Wat een triest figuur ben jij. Dit is echt zonde van mijn tijd. Ga snel weg voordat ik nog heel boos word!’

Met de staart tussen zijn benen ging Thomas weer richting auto op weg naar huis om waarschijnlijk zijn App weer te bekijken, op zoek naar andere dames. Zelfde trucje, net zolang totdat het hem wel lukt. Die kans schat ik heel laag in.

Na het verhaal vroeg ik me af: wat bezielt die man?

Waarom doet hij dit? Dan sta je toch dagelijks voor lul? En ik bedacht meteen  een oplossing, voor jou als vrouw dan.
In mijn hoofdstuk De perfecte date geef ik al aan dat het verstandig is om snel af te spreken en niet weken of maanden te Appen etc. Lijkt er een klik te zijn, direct even ontmoeten voor een drankje. Dat had zij allemaal prima gedaan. Hoe had ze dit dan toch kunnen voorkomen, want het schijnt wel vaker te gebeuren, dat mensen verkeerde of verouderde foto’s plaatsen.
Dit laatste overkwam iemand anders.

Ze had afgesproken in het Okura Hotel in Amsterdam.

Dat voelde voor haar al heel hoerig, maar hij kwam uit Italië en sliep daar, dus het kwam gewoon wel goed uit. Ze zat in de lobby en daar kwam een superklein Italiaantje aanlopen, twintig jaar ouder dan op de foto.

‘Hi, nice tot meet you, my name is Ricardo. How are you?’
‘Good,’ zei ze, nog een beetje flabbergasted. Wat was dit voor grappenmakerij?
‘You come to my room? I like to show you something,’ zei hij.
Eerst was ze verbaasd, toen stomverbaasd en nu sprakeloos.

Die kamer heeft ze nooit gezien.

Wel heeft ze nog even vriendelijk aan Ricardo uitgelegd dat je in Nederland, en met name in Amsterdam, een nummer kunt bellen en dat er dan binnen een uurtje een dame zich in de lobby meldt, helemaal speciaal voor Ricardo. Moet je wel voor betalen, dat dan weer wel.

Hoe kun je dit allemaal voorkomen?

Want zeg nou zelf, hier heb je geen zin in, geen tijd voor en als dit je een paar keer gebeurt wil je helemaal niet meer daten. En dat zou toch zonde zijn.

Het antwoord is heel simpel. Stel voor om even te Facetimen of video bellen met WhatsApp voordat jullie elkaar ontmoeten. Je ziet dan meteen of hij de persoon is die op de foto staat en je weet dan ook meteen of die foto niet twintig jaar oud is. Heel simpel dus. Belangrijk is wel dat je dit ook echt doet. Gewoon iedere keer weer, puur voor jezelf.

Het doet  er even  niet toe of of hij dat wel of niet leuk vindt, het gaat erom wat jij wilt en wat goed voor jou is. Hij heeft het geluk dat hij met jou mag afspreken, maar dan wel volgens jouw regels.

En als hij dat nou niet wil?

Het antwoord is ook hier weer heel simpel, dan heeft hij pech gehad. Klinkt namelijk vrij verdacht. Facetimen is van deze tijd, dus maak er gebruik van. Wil hij het niet, dan weet je genoeg. Allereerst is dit het eerste signaal dat hij niet empathisch is, want jij wilt dit graag. Wellicht heeft hij toch iets te verbergen? Het geeft je overigens ook nog de mogelijkheid om zijn stem te horen waardoor je het drankje misschien wel helemaal kunt laten voor wat het is. Doe het, je zult zien dat het werkt.

Is Facetime nieuw voor je?

Oefen dan eerst even met een vriendin. Het is super makkelijk en leuker dan je denkt.

 

Note # de rest van dit hoofdstuk met persoonlijke anekdotes zal gepubliceerd worden in mijn boek