E-book DVM

Wil jij de liefde
van je leven vinden?

* ontvang gratis mini ebook

Yes DVM Ja, vertel mij hoe

Nee, ik kijk liever
nog even rond

Vul je email in
en ontvang
gratis het mini e-book
met 2 hoofdstukken

E-book DVM

Gratis MINI E-BOOK

Creëer je eigen leven

28 Juni, 2017

`

Creëer je eigen leven

Stel je bent aan het daten en je hebt elkaar al een paar keer ontmoet: het is leuk, het voelt goed en je staat er open voor om elkaar vaker te zien. Je bent met elkaar aan het chatten om een nieuwe datum te prikken om iets leuks te doen. Hij heeft de komende week een volle agenda en kan alleen op donderdag, op woensdag gaat hij met z’n vrienden golfen, dat is jammer want dat komt jou weer slecht uit op donderavond heb je met je vriendinnen afgesproken.

Hoe ga je dat oplossen?

Ga jij omdat het allemaal nog zo pril is en je hem super leuk vindt de avond met je vriendinnen afzeggen? Het lijkt nu wel of je een keuze moet maken, tussen hem en je vriendinnen. Hij heeft de druk bij jou neer gelegd, niet echt chill en hoe ga je daarmee om? Een logische gedachte is om met hem af te spreken, je vriendinnen kan je immers nog heel vaak zien en met hem is het allemaal nog super spannend. En dit gebeurt ook heel vaak, kiezen voor de snelle route, het snelle genot, kiezen vanuit puur eigen belang, jij wil hem zien en je vriendinnen zijn op dat moment niet zo belangrijk die kunnen wel wachten. Allereerst is het niet zo aardig naar hun toe maar dat terzijde.

Wat veel belangrijker is wat je uitstraalt naar die man.

Hij vraagt aan jou wanneer je kan afspreken en jij gooit je agenda open. Ik kan: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, ik kan wanneer jij wil, ik pas me helemaal aan jou aan. Ik kan je vertellen dat dit niet aantrekkelijk is voor een man. Het idee dat je geen eigen leven hebt, kan hem het gevoel geven dat hij in de toekomst een stukje vrijheid zal verliezen. Jij hebt immers geen eigen leven, dat signaal geef je af door die woensdagavond voor hem te kiezen en niet met je vriendinnen iets te gaan doen. Een man wil niet het gevoel hebben dat hij zijn vrijheid moet inleveren en dat gevoel ontstaat als jij voor hem kiest en niet voor je vriendinnen. Je goede bedoelingen werken hier in je nadeel en dat wil je niet.

Kies dus altijd voor je vriendinnen.

Zorg ervoor dat je een actief leven hebt dat maakt je aantrekkelijk. Daar komt nog bij dat het soms wel goed als een man even niet zijn zin krijgt. Laat hem maar even wachten dat kan geen kwaad als jij maar de goede intenties hebt. Doe dit niet vanuit de gedachte van een spel want dat werkt niet, het zogenaamde: ‘hard to get”, dat is kansloos. Ik hoor dat regelmatig van vrouwen dat ze dat toepassen en daarmee scoren. Doe het niet. Allereerst ben je bezig met een spel en het starten van een relatie is geen spel, je wil graag dat er een wederzijdse klik ontstaat en dat gaat niet werken met spelletjes. Daarnaast kan er doordat je dat doet een wederzijds spel ontstaan en gaat hij ook het spel spelen wat jij misschien niet door hebt. Dus jij denkt hem te bespelen terwijl je ondertussen keihard de deksel op je neus krijgt. Jij laat hem wachten en stelt ook de seks uit puur vanwege jouw spel en hij speelt het doodleuk mee en denkt: ach, een paar weekjes wachten en ik heb straks de lekkerste seks, dat is het wachten me wel waard. Ondertussen denk jij dat je in een relatie zit en hij is met zijn gedachte alweer ergens anders.

Dus vergeet het hele: ‘hard to get’

…….want aan het eind van de rit heb je helemaal niks. Reageer gewoon normaal en laat zien dat je een leuk, actief eigen leven hebt, dat is genoeg voor een man, dat maakt je aantrekkelijk voor de lange termijn en dat is wat je wil als je een duurzame relatie wil starten.

 

 

Note # de rest van dit hoofdstuk met persoonlijke anekdotes zal gepubliceerd worden in mijn boek