E-book DVM

Wil jij de liefde
van je leven vinden?

* ontvang gratis mini ebook

Yes DVM Ja, vertel mij hoe

Nee, ik kijk liever
nog even rond

Vul je email in
en ontvang
gratis het mini e-book
met 2 hoofdstukken

E-book DVM

Gratis MINI E-BOOK

Doe niet aan SM Dating

11 Juli, 2017

`

Doe niet aan SM Dating

Hij doet de deur open en het is donker, je ziet weinig.
‘Even een lichtje aandoen.’
Langzaam draait hij de dimmer naar rechts en je schrikt. Dit is een professionele SM kamer met handboeien, zwart leren zwepen, een soort hangmat die je doet denken aan je gynaecoloog

‘Wat is dit,’ zeg je.

‘Dit is een SM-kamer,’ zegt hij, ‘Hou je van SM?’
‘Nee,’ zeg je, ‘Helemaal niet, waarom heb je dat niet verteld?’
‘Je hebt het niet gevraagd,’ zegt hij.
‘Dat klopt,’ zeg je, ‘Maar dit vind ik niet normaal.’
‘Maakt me allemaal niet uit.’ zeg je, ‘Alles goed, maar ik hou niet van SM en ik wil hier zo snel mogelijk weg, weg uit deze kamer, weg uit dit huis, weg van deze date, dit wil ik niet.’

‘Geen probleem,’ zegt hij, ‘Ik zal met je meelopen en je jas pakken. Jammer want je bent een leuke vrouw.’ ‘Zeker jammer. Jij bent ook een leuke man, maar hiervoor ga ik geen ruimte vrijmaken in mijn leven, dit wil ik niet. Ik hou niet van SM.’

En weg ben je.

 Je stapt in je auto en rijdt weg. Op radio 538 luister je naar DJ Tiësto naar Dream World, even je aandacht ergens anders op richten. Dat lukt niet helemaal. Voor hem was het misschien een Dream World, maar niet voor jou. Wat een deceptie en je begint spontaan te huilen, waarom weet je niet. Je bent teleurgesteld in jezelf. Je geeft jezelf de schuld, had je toch naar je vriendin moeten luisteren. Je baalt, wat een verdriet. De avond en zeker de voorpret van de hele week waren zo warm en hoopgevend, misschien klonk het allemaal wel te leuk om waar te zijn. Hoe kon je zo naïef zijn? Je komt thuis en gaat meteen in bed liggen, je bent kapot en valt direct in slaap.

De volgende dag word je vroeg wakker en je vraagt jezelf af: wat heb ik verkeerd gedaan?

Je hebt niks verkeerd gedaan, helemaal niks. Je hebt alles goed gedaan. Misschien was het handiger geweest om de eerste ontmoeting op een neutrale plek af te spreken voor een kopje koffie (zie mijn hoofdstuk: De perfecte date) maar dan nog, je zal toch een keer bij iemand thuis af  moeten spreken. Dus je hebt niks verkeerd gedaan, sterker nog, je hebt het goed gedaan. Vooral door meteen weg te gaan.

Je houdt niet van SM en jij bepaalt dat je hem geen milimeter ruimte geeft. Het is jouw leven en jij bent de regisseur daarvan.Jij en niemand anders.

Even terug naar de titel van het hoofdstuk: Doe niet aan SM-dating.

Toen je de titel las, dacht je waarschijnlijk: ja, logisch. Ik ga niet afspreken met een man om me vervolgens ergens in een kamertje te laten afrossen met zwepen en nog wat klemmen op m’n tepels. Of blaffend als een hond door de kamer te huppelen. Dat wil je ook niet (tenzij je natuurlijk wel een SM-liefhebber bent).

Vanwaar dan deze titel? Wat wil ik ermee?

Je wilt geen fysieke pijn van een zweep, maar je wilt ook geen psychische pijn. Teleurstelling, afknappen, liefdesverdriet, allemaal dingen die je niet wilt. Hoe kun je dat voorkomen, hoe kun je het voor zijn dat je in een geestelijke SM-situatie komt? Door goed op de signalen ervan te letten, want die zijn er altijd.

Stel, je bent een paar weken aan het daten.

Als je goed oplet, zie je dat hij de regels bepaalt. Jullie spreken af wanneer het hem uitkomt, en altijd bepaalt hij waar. Hij komt wel bij jou langs, maar na de seks gaat hij naar huis. Blijven slapen en knuffelen is geen optie.

Het zijn allemaal signalen dat deze man geen serieuze relatie wil, maar je vindt hem leuk. Je vindt hem echt leuk en lekker en doet er alles voor om hem van gedachten te laten veranderen

In bed trek je alles uit de kast om hem te pleasen. Je leuke avonden met je vriendinnen zeg je af, je cursus mindfulness schiet er ook bij in, allemaal om hem een plezier te doen, want hij is zo leuk. Hij is knap, grappig en lekker, maar meer ook eigenlijk niet. Hij is niet lief, niet empathisch en helemaal niet op zoek naar een langdurige serieuze relatie, althans, je hoort hem er nooit over.

En hoe meer je aan hem gaat trekken hoe botter hij doet. Waarom blijf jij dan opdraven als het hem uitkomt? Waarom?

Doe het niet.

 Zeg tegen hem: ‘Fuck you, bekijk het lekker met je mooie gezicht, ik ga mezelf geen pijn doen.’ Want even voor de duidelijkheid, jij doet het, niet hij. Als hij niet echt geïnteresseerd is in jou, laat hem dan lekker het heen en weer krijgen. Opzouten met die vent, voor hem tien anderen. Doe jezelf dat niet aan, je bent aan het daten als een SM’er!

Dus wat doe je als hij je om half twaalf ’s avonds een appje stuurt of je langs wilt komen? Je afvragen wat je nu eigenlijk echt wilt, een waardevolle relatie waarin je elkaar gelukkig wilt maken, of SM-dating waarin je alleen maar jezelf pijnigt?

Aan jou de keuze….

 

Note # de rest van dit hoofdstuk met persoonlijke anekdotes zal gepubliceerd worden in mijn boek