E-book DVM

Wil jij de liefde
van je leven vinden?

* ontvang gratis mini ebook

Yes DVM Ja, vertel mij hoe

Nee, ik kijk liever
nog even rond

Vul je email in
en ontvang
gratis het mini e-book
met 2 hoofdstukken

E-book DVM

Gratis MINI E-BOOK

De perfecte date

06 Juli, 2017

`

De perfecte date?

Je hebt contact met een leuke kerel en hij stuurt je een berichtje om ergens te gaan eten.‘Volgende week maandag om 20.00 uur top floor restaurant in het W Hotel in Amsterdam.’

Yeah, yeah.., dat is nog eens gaaf! Je bent excited, dit is wat je wilt, ergens eten op een leuke, romantische, hippe plek. Je wordt er blij van en je ziet het al helemaal voor je, hoe je daar straks samen aan tafel zit. Maar dan schiet er opeens van alles door je hoofd. Wat moet ik aan? Ben ik niet te dik voor die mooie jurk? Heb ik niet teveel rimpels? Straks vindt hij me gewoon helemaal niet leuk…

Van die onzekerheid waar je helemaal niet op zit te wachten. Dat wil je helemaal niet, je wilt genieten van het idee dat je een droomdate hebt.

Even tussendoor. Je bent niet de enige. De meeste vrouwen weten op dat soort momenten niet wat ze aan moeten trekken en geloof me, hun kledingkasten hangen voller dan vol. En hoe belangrijk die kleren zijn, daar komen we later nog op.

Enfin, je kijkt nog eens naar het profiel van mister X en wow wow, wat is hij leuk. Je belt een vriendin en vertelt hoe gaaf hij is, dat hij ook net gescheiden is, en ook helemaal gek is van snowboarden. Dit is echt té toevallig allemaal, de perfecte match. Hij reageert ook grappig op de App, en ja, je kijkt echt uit naar deze date.

Inmiddels heb je mailcontact met hem en vanwege de zeven dagen die er nog tussen zitten kun je hem zo alvast beter leren kennen, tenminste dat denk je. Je bent een makkelijke schrijver, klimt in de pen en stuurt hem meerdere mails.

Dit geeft jou een lekker gevoel, maar of dat ook voor hem geldt?

De week is bijna om en zondag heb je nog even na je bodypumpklasje een zonnebank genomen, want hé, je wil er goed uit zien! Niks mis mee, toch?

Je hebt alles geregeld, oppas voor de kids en iemand die de hond uitlaat. Was nog een heel gedoe want je vaste oppas kon niet en dit is een vriendin van haar en die ken je niet en ze is een jaar jonger, maar goed, alles voor je droomdate. Zondagavond bel je nog een keer met je vriendin die je nog even de betere goedbedoelde tips geeft wat je wel en niet moet doen en terwijl je met haar in gesprek bent komt er een appje binnen.

‘Ooohhh.., ik moet even hangen want hij appt me, super leuk ☺’

… Niet echt leuk, helemaal niet leuk, helemaal ruk! Grrrr!

Hij schrijft: ‘Sorry, maar ik moet voor morgen afzeggen, app je later in de week nog wel.’

Wat the f***ck is dit? Dit had je echt niet zien aankomen, hoe kan dit? Je bent even totaal de kluts kwijt. Wat is er gebeurd? Wat heb ik verkeerd gedaan?

Woedend ben je!

Je belt je vriendin en stuurt het appje door.

‘Hoezo dat?’ vraagt ze, ‘Wat een eikel, wat een loser, echt meteen overal blokkeren die vent.”

Wat ging er mis?

Wat er gebeurt is het volgende: er is een bepaalde verwachting, die verwachting krijgt geen positief vervolg en dan is er een teleurstelling. Heel begrijpelijk allemaal.

Hoe kun je dit voorkomen? Hoe kun je zorgen dat dit niet vaker gebeurt en dat je dus ook niet moedeloos raakt en het vertrouwen in mannen verliest omdat ze ‘toch allemaal hetzelfde zijn’?

Want je wilt gewoon niet met zo’n soort rotgevoel rondlopen.

Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig.

Vergeet daarom nu even het woord ‘daten’. We vervangen het door iets anders waardoor er een nieuwe situatie ontstaat. Vanaf nu hebben we het namelijk over ‘ontmoeten’.

Want wat ga je doen? De eerste keer gewoon een kopje koffie met hem drinken. Er zijn tegenwoordig duizenden koffietentjes, dus daar hoef je verder niet over na te denken en binnen vijf minuten weet je of je hem nog een keer wilt zien. Is er geen klik dan ben je net zo snel klaar. Gelukkig hoef je dan niet de hele avond tegenover hem te zitten en zijn onzin en gebral aan te horen. Zonde van je tijd, toch?

De druk is ook veel minder, je hoeft geen rekening te houden met kleding en andere zaken, je bent gewoon zoals je bent. Even na het sporten bijvoorbeeld, desnoods nog in je sportkleren, wat maakt het uit. Voel je dat dit nu al veel relaxter is?

Het gaat erom dat je letterlijk iemand ontmoet, net zoals je iemand op straat of in een winkel tegenkomt, gewoon zoals je bent in je dagelijkse leven. Geen grote poppenkast, geen eindeloze emailintroducties dus, less is more.

Bewaar die mooiste jurk en dat mooiste haar maar voor de Oscar-uitreiking in Hollywood of iets dergelijks, mocht je dat nog op je bucketlist hebben. En dat schrijven, dat komt later wel. Of niet. Voor je eerste date is dat alles niet nodig, zelfs geen goede start. En weet je waarom? Omdat de meeste mannen afhaken als je je zo uitslooft.

En dat is nu juist wat je niet wilt.

 

 

Note # de rest van dit hoofdstuk met persoonlijke anekdotes zal gepubliceerd worden in mijn boek